Hi,


Vaak krijg ik de vraag wat er juist allemaal in mijn cameratas zit. Hierboven heb ik jullie ondertussen al een overzicht gegeven, wat je juist in mijn tas terug vindt. Hieronder wil ik jullie graag nog iets mee uitleg geven.


Lowepro Protactic

Lowepro is mijn camertas. De tas kan je zelf indelen in vakken zoals je het zelf graag wil. Het is een handige tas, waar je ook nog eens erg veel in kwijt kan. De tas is ook nog eens stevig opgebouwd zodat je al je materiaal veilig kan meedragen! Top tas, maar niet goedkoop.


Nikon D750

De nikon D750 is een full frame camera en zo heb ik er twee. Mijn eerste camera die ik kocht was een nikon D5200, een crop camera. Toen ik mijn eerste huwelijk met iemand samen mocht fotograferen had ik heel wat opzoek werk gedaan en huurde ik de D750. Zeer goed om vooraf eens je camera te huren om te weten wat je in je handen hebt. Nadeel, ik was meteen verkocht van de heldere beelden en de scherpte, dat ik dus héél snel een D750 wilde. Een huwelijk met één camera is niet haalbaar. Dus ondertussen heb ik een tweede body D750 aangeschaft. Waarom dezelfde? Gewoon omdat ik echt erg tevreden ben van deze body! Kan ook een hoge ISO waarde aan.


Nikon 50 mm f/1.8

Mijn allereerste lens die ik aankocht was de 50 mm 1.8. Deze lens is prijs kwaliteit een goede portretlens. Zoals wij dit noemen is de 50 mm een prime lens. Er zit dus geen 'zoomfactor' op. Jij moet je zelf dus verplaatsen. Ideaal om zo verschillenden standpunten uit te proberen. De lens geeft een mooi scherpte! En zeker een topper om mee te startten!


Tamron 24 - 70 mm f/2.8

Deze lens is een zoomlens en geschikt voor een Full - frame camera. De lens is een pareltje om in je tas te hebben. De tamron is een goedkopere versie dan de 24 - 70 mm van nikon. Toch ben ik zeer tevreden van en maakt het toch een verschil in je budget. Enkel bij het volledig uitzoomen mist hij wat scherpte.


Nikon 85 mm f/1.8

Deze lens is nieuw van dit jaar! En wat ben ik fan van deze lens! Mijn 50 mm wordt hierdoor wel minder uit mijn tas gehaald. Deze lens is ook een prime lens, en heeft dus geen 'zoomfactor', maar de kwaliteit en scherpte is echt top! Ik wilde eerst graag de 85 mm f/1.4, maar deze zijn ontzettend duur en de kans dat je op een diafragma van 1.4 fotografeert is klein, je scherpte gebied wordt hierdoor ook kleiner en heb je dus sneller een onscherpe foto. De f/1.8 is een heel stuk goedkoper en zeker ook een topper!


Holdfast Gear

De holdfast is mijn leren harnas waar ik mijn beide camera's aan bevestig! Er hangt een klein prijskaartje aan, maar bij elke shoot gebruik ik mijn harnas. Ik deze echt niet missen. Dus voor mij persoonlijk een top aankoop!


Yongnuo Speedlite

Deze tip kreeg ik tijdens mijn opleiding bij Syntra. Een prijs kwaliteit goede flitser. Jammer genoeg moet hij soms vrij lang opladen en gaan de batterijen super snel leeg. Een ideale flitser om te startten maar als eerste op men lijstje staat toch een sterkere flitser!


Accesoires

Daarnaast zitten er nog erg veel geheugenkaarten en batterijen in mijn tas. Ik gebruik tijdens een huwelijk vrij veel geheugenkaarten. Ik wissel liever regelmatig van geheugenkaart om te voorkomen dat er ééntje sneuvelt en ik al men foto's kwijt ben. Je weet maar nooit! Ik heb ook per body, 2 sleuven voor een geheugenkaart in te plaatsen. Batterijen moet je altijd op reserve hebben, ik denk niet dat het fijn is om plots met een lege batterij te staan die je niet kan vervangen. Verder gebruik ik tijdens een huwelijk ook een styling box, daar zitten super leuke spulletjes in om wat details te kunnen fotograferen. En dan ben ik vast nog wat kleine dingen vergeten.


Mijn wenslijst.

Ze zeggen wel eens dat een fotograaf zijn wenslijst nooit leeg is. Zo heb ik ook nog een aantal dingen die ik héél graag zou hebben.

  • Nikon SU - 800 ; staat bekend als een sterke flitser
  • Kelly Moore cameratas ; ontzettend mooie cameratassen


Zo, nu hebben jullie een kijkje kunnen nemen in mijn cameratas! Hebben jullie nog vragen, of twijfelen jullie om iets aan te kopen? Als ik jullie kan helpen, dan hoor ik het graag!